Kiírás

 

2016. 04.10. versenykiírásunk:

 

4. Kőfejtő Cross 

Több körös MTB/terepkerékpár verseny.


Hétvégi, családi hangulatú MTB futam Tarcalon, a Tokaji hegy lábánál. A kőfejtő és környéke látványos körítést ad egy jó hangulatú versenyzéshez, akár hobbistáknak, akár gyors lábú szezonkezdő versenyzőknek! Idén rendészeti kategóriát is indítunk, amelyben külön díjazás is lesz. Az mtb futamokkal párhuzamosan, egy attól különválasztott pályán zajlik a HRSE szervezésében egy futóverseny is, melyről a Futás info menüpont alatt nyújtunk részletes leírást. A régi kőfejtőben zajlik majd egy biketrial verseny is számos remek képességű magyar triál kerékpáros és monocikli trialos részvételével, így a verseny alatt azok sem fognak unatkozni, akik nem indulnak.

A versenyen chipes időméréssel regisztráljuk a körök idejét, és azok számát, ezáltal gördülékenyebbé válik a verseny menete. Fontos! A chipes időmérés egyszerre, a rajt pillanatában indul minden résztvevő számára, így a teljesítményorientált indulók célszerűbb, ha a mezőny elején állnak be a rajthoz. Eredményhirdetés az utolsó futam vége után 1 órán belül várható. A mérési hibák elkerülése végett a rajtszám felhelyezésekor lehetőleg mindenki kerülje el a rajtszám meggyűrését, kormányra csavarását!

 

1. A verseny célja:A kerékpársport népszerűsítése, és a fiatalok mind szélesebb körű bevonása a kerékpározásba. Minden korcsoport részére versenyzési lehetőség biztosítása. Helyi kerékpáros élet fellendítése. Tarcal város és a bányató szépségeinek bemutatása.

 

2. A verseny rendezői:Debreceni Trial Klub és a Hajdú Rendészeti Egyesület

 

3. A verseny helye: Idén a korábbitól eltérően a város Tokaj felöli végénél található mérlegház lesz a verseny főhadiszállása. Mivel a pályát az eddigiekhez képest jelentősen átszabtuk, melynek során igyekeztünk a lehető legkevesebb közúti szakaszt érinteni, így szükséges volt egy, a község központjától távolabbi rajthelyszínre, amelyet a Colas-északkő tett lehetővé számunkra. A parkolásra kijelölt terület is itt kap helyet.

Az új pálya hossza kb 5 kilométer, a szintemelkedés pedig kb 170 méter. A körök számát kis mértékben csökkentettük, hogy a kevésbé edzett indulók számára is teljesíthető legyen.


A bányató mellett ez alatt egy Trial verseny is zajlik majd, ahová több országból is érkeznek versenyzők. A három verseny zavartalanul zajlik majd egymás mellett, a szervezői stábok különböző feladatai miatt. Eredményhirdetés a futamokat követően, várhatóan az utolsó futam után 1 órán belül várható.

 

4. A verseny ideje:2016.04.10.

 

5. Nevezés, nevezési díj:

Nevezésre a helyszínen is lehetőség lesz,09:30 ig!.

Az előzetesen regisztrált versenyzők 3000, a helyszínen regisztrálók 3500-huf nevezési díj ellenében indulhatnak.
Előzetes Google alapú regisztráció:
Itt

 

Az előzetes regisztráció április 1 éjfélkor lezárul!

 

Fizetni helyszínen kell!
Előnevezésben meg kell adni a versenyző nevét, születési dátumát
(éééé. hh. nn formátumban), egyesületét (ha van) és lakcímét.

 

 

Idén a saját korosztályos kategóriával párhuzamosan rendészeti kategóriában is versenyezhető lesz a futam, melyre a rendészeti szervek és fegyveres testületek munkatársai és nyugállományú tagjai nevezhetnek. Az előnevezésnél és a helyszíni nevezésnél is szükséges feltüntetni a Rendészeti kategóriában történő részvételi szándékot, a jogosultságot a verseny helyszínén a szolgálati igazolvány felmutatásával szükséges igazolni.
A Rendészeti kategória a verseny kiegészítő kategóriája, melynek révén az arra jogosult versenyző az abszolút értékelés mellett egy külön kategóriában is értékelésre kerül.
A Rendészeti kategória célja a rendészeti szervek állományának motiválása a sportos- és egészséges életmódra, rendészeti dolgozók fizikai állóképességének javítása, a rendészeti szervek közötti sportbaráti kapcsolatok ápolása, a munkatársak kiemelkedő sportteljesítményének elismerése, valamint a társadalmi kapcsolatok építése és erősítése.
  
6. Korcsoportok:

 

Életkor

Korcsoport

Férfiak

Nők

15-18

ifjúsági

3 kör

1 kör

19-30

felnőtt

6 kör

2 kör

31-40

master 1

6 kör

2 kör

41-50

master 2

5 kör

2 kör

51-60

master 3

2 kör

1 kör

 

Rajtoltatás:

10:30. : ifjusági és master3 kategóriák, Női felnőtt, master1, master2 rajtok

12:00. : Férfi felnőtt, master1, master2 rajtok
 

7. A verseny értékelése:Győztes az a versenyző, aki a szabályok betartásával a leggyorsabban teljesíti az adott korcsoport számára kiírt versenytávot.

8. Díjazás, eredményhirdetés:
- minden korcsoport első 3 helyezettje érem és tárgyjutalomban részesül
- eredményhirdetés a rajt/cél központban lesz. Itt minden előzetesen regisztrált nevező egy tál meleg ételt kap, amit a rajtszám bemutatásával vehet át.

9. Pálya:kb 5000 m egy kör, kis mértékben technikás részekkel. 1 körben hozzávetőleg 170 m szint, körönként 2 közepesen meredek és egy enyhe emelkedő,amit átlagos edzettséggel is teljesíteni lehet. A pálya nyomvonalának jelölése szalagozással, és néhány helyen kordonnal történik. A versenyzők a futamok alatt az így behatárolt útvonalat nem hagyhatják el.(kivéve technikai probléma esetén, a szükséges hibaelhárítás biztonságos végrehajtásához.) A technikásabb helyeket táblákkal jelöljük, és pályabiztosító emberrel biztosítjuk.

 

A pálya nagy része kétnyomos utakon halad, előzésre bőven lesz hely. Az esetleges szűkebb részek előre jól beláthatóak lesznek, kérjük a versenyzőket ezeken a szakaszokon próbálják úgy felmérni a lehetőségeiket, hogy azzal ne okozzanak sem maguknak, sem másoknak kellemetlen helyzeteket. Az útvonal kb. fele kavicsos-dózerút, néhány füvesebb-murvás szakasszal, amelyet a városon belül régi aszfaltút vált fel. Ezeken az útszakaszokon a kresz szabályai minden versenyzőre vonatkoznak! A szükséges helyeken a Tarcali polgárőrség, a rendőrség, és az önkéntes pályabiztosítók segítik a verseny fennakadásmentes folyamatát.
 

10. Egyéb rendelkezések, versenyszabályok:

· A versenyen mindenki saját felelősségére indulhat, zárt (becsatolt) fejvédő használata kötelező!

· Anyagi kárért vagy balesetért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

· A versenyzőknek sportszerű magatartást kell tanúsítaniuk a verseny folyamán és az azok kívüli időszakokban is.

· A Versenybíróság és a Szervező fenntartja a jogot a szabályok megváltoztatására speciális körülmények hatására. A szabályok esetleges megváltoztatásáról minden résztvevő a helyszínen szóbeli tájékoztatást kap. A verseny nyílt.

· Minden a versenyben részt vevő személy kijelenti, hogy tudomásul veszi a versenykiírást és aláveti magát az abban foglaltaknak, különös tekintettel a biztonságra vonatkozó részekre. 

· A változtatás jogát a szervezők fenntartják!

 

  A versennyel kapcsolatos további információ:

         Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

         http://www.facebook.com/TarcalXc

         www.tarcalbike.hu

         Nyüsti István, tel.: 70-5066-594

 

A helyszín információs térképe: